Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

Έχω ένα πολύ ωραίο κήπο, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να φυτέψω τίποτα γιατί η γειτονιά μου, έχει πάρα πολλές γάτες που "σκαλίζουν" και ουρούν στο χώμα, με αποτέλεσμα να μην ευδοκιμεί τίποτα. Τι μπορώ να κάνω για να τις απωθήσω??

στάλθηκε 14 Φεβ '12, 09:40

Litsa's gravatar image

Litsa
15111
αποδοχή: 0%

τροποποιήθηκε 14 Φεβ '12, 09:43

administrator's gravatar image

administrator ♦♦
1.3k61221


12επόμενο »

Γάτες που ενοχλούν με τις (κακές) ενέργειες τους. Πάμε λοιπόν.

Ένα ωραίο απόγευμα γυρνώ από τη δουλειά στο σπίτι και κλειδώνοντας το αυτοκίνητο και πηγαίνοντας προς την είσοδο του σπιτιού, κάτι περίεργο προεξέχει μέσα σε ένα από τα παρτέρια. Πάω κοντά να δω καλύτερα. Γδαρμένο το χώμα γύρω γύρω και στη μέση το λοφάκι με φύλλα και χώμα. Αυτό ήταν. Κάποια γάτα έκανε την (χοντρή) ανάγκη της. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και σε κατοπινές μέρες. Λόγω του ότι το ανιψάκι μάθαινε τότε ποιές ήταν οι φράουλες, να μυρίζει/κόβει διάφορα λουλουδάκια και γενικά να παίζει στην αυλή, έπρεπε να αναλάβω δράση. Δοκιμάστηκαν κατά καιρούς διάφορα όπως

Α. Ταγέτες( ή κατιφέδες) για κάλυψη του χώρου "δράσης" ή άλλα λουλούδια Πρέπει να βάλει κανείς αρκετούς για κάλυψη του χώρου, οι γάτες απωθούνται από τη μυρωδιά τους. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και γλάστρες για κάλυψη του χώρου. Μέτρια αποτελεσματικότητα εκτός και αν καλύψεις όλο τον χώρο.

Β. Υπολείμματα από αλεσμένους κόκκους του καφέ Η μυρωδιά απωθεί τις γάτες, λένε πως κάνει και για λίπασμα (πάντως κακό στα φυτά που έριξα δεν έκανε). Άμα περάσει ο καιρός ή βρέξει, πρέπει να ξαναρίξεις. Κινδυνεύεις να σε πειράζουν οι συνάδελφοι στην δουλειά, όταν σε βλέπουν να μαζεύεις τα υπολείμματα του καφέ από την καφετιέρα. Μέτρια αποτελεσματικότητα

Γ. Καγιέν (όχι Πόρσε) πιπέρι Δεν ξέρω αν καίγονται ή αν τις απωθεί η μυρωδιά του, ξεθυμαίνει με τον καιρό και την βροχή. Μέτρια αποτελεσματικότητα

Δ. Ναφθαλίνη Η μυρωδιά απωθεί τις γάτες (και τους ανθρώπους και τον σκώρο!!) Επειδή είναι όμως δηλητήριο (νομίζω έχει πάψει να πωλείται πλέον, μόνο σε κανένα ξεχασμένο ράφι αν βρεθεί), ρίχνεις κάποια ποσότητα σε κουτάκι αναψυκτικού( αφού πρώτα κάνεις πολλές μικρές τρυπούλες για να μην εμποδίζεται η μυρωδιά της ναφθαλίνης) και το εναποθέτεις. Προσοχή όμως πάλι!! Είναι δηλητήριο. Μέτρια αποτελεσματικότητα

Ε. Πομπός υπερήχων με ανιχνευτή κίνησης (High tech, το super όπλο μου) Κυκλοφορούν διάφορα μοντέλα. Αυτός που δοκίμασα εγώ, φαινόταν να κάνει δουλειά. Όμως δεν ξεχωρίζει την γάτα από καποιο πουλί ή άνθρωπο, οπότε το μοντέλο με τις μπαταρίες που είχα εγώ, έβγαινε σύντομα εκτός σωστής λειτουργίας. Ήθελε επιθεώρηση/μπαταρίες, κοινώς ήταν “φασαρία”. Μέτρια αποτελεσματικότητα.

ΣΤ. Δίχτυ μπαλκονιού ή κοτετσόσυρμα Άμα δεν μπορούν να σκάψουν, δεν θέλουν και να τα “κάνουν”. Απλώνεις εκεί που σε ενδιαφέρει και τέρμα. Πολύ αποτελεσματικό. Με έσωσε!!

Η. Θειάφι Χρησιμοποιείται και σαν λίπασμα για τα φυτά. Έχει πολύ ιδιαίτερη μυρωδιά (κάτι σαν κλούβιο αυγό, πφφφφφ), είναι φτηνό, κρατά την μυρωδιά του πιο πολύ καιρό από τον καφέ. Με μέτρο! (πάντοτε) Αποτελεσματικότητα αρκετά καλή.

Θ. Ειδική σκόνη για απώθηση γατών Αγοράστηκε από το διαδίκτυο. Μου φαινόταν άοσμη. Τοποθετήθηκε, μα δεν μπορώ να κρίνω αν αποδίδει πραγματικά. Βλέπετε είχα ήδη καταλήξει στο θειάφι.

Σημαντική παρατήρηση: Πρέπει οπωσδήποτε να απομακρύνει κανείς τα “έργα” τους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μυρίσουν και θα ξαναπάνε για να συνεχίσουν τη “δράση” τους. Ακόμη, καλό θα ήταν, αν μπορεί κανείς να φράξει (π.χ. με δίχτυ μπαλκονιού, με χαρτόνι) τυχόν διόδους/περάσματα στην αυλή, για να περιορίσει και την φυσική παρουσία των γατών στο χώρο του. Είδα διαφορά “κλείνοντας” κάποια τους περάσματα που είχα παρατηρήσει.

Άλλες λύσεις που ΔΕΝ δοκιμάστηκαν.

-Ψεκαστήρας νερού (μπεκ, ντε) με ανιχνευτή κίνησης. Το άλλο high tech υπερόπλο μου. Δεν το έστησα ποτέ (όχι γιατί ήταν δύσκολο αλλά γιατί είδα διαφορά με τα προηγούμενα αναφερθέντα). Οι γάτες απεχθάνονται το νερό.

-Σκύλος.

-Θαμμένα πλαστικά πιρούνια!!

-Σκόνη από ούρα κογιότ από ΗΠΑ(μου έκανε εντύπωση!!), εκεί έχουν πρόβλημα και με γάτες και με ρανκούν!

-Φόλα. Απορρίφθηκε a priori ως λύση. Όποιος έχει δει σκύλο να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του, σφαδάζοντας από τους πόνους, γρυλίζοντας, βγάζοντας αφρούς από μύτη και στόμα, μην μπορώντας να τον βοηθήσει, με νιώθει. Δεν τις πολυσυμπαθώ τις γάτες αλλά ως εκεί.

link

απαντήθηκε 18 Φεβ '12, 16:58

dpjunior's gravatar image

dpjunior
4.0k3814
αποδοχή: 38%

καμια λυση κ για μενα? για αυτες που ειναι μεσα στο σπιτι και δεν θελουν να κανουν την αναγκη τους αλλα να παιξουν η να μασησουν τα φυλλα? βοη8ηστε τη μανουλα (και των φυτων και των γατων)που βλεπει τα μεν να υποφερουν απο τρυπες στην καλυτερη και των δε που ακουνε τον εξαψαλμο..... εχω φυτα παντου μεσα στο σπιτι και δε 8ελω να τα στριμοξω ολα μαζι στο πιο απροσιτο σημειο του σπιτιου....

(22 Φεβ '12, 15:01) Melody

Είναι εύκολο να μου πει κάποιος από που μπορώ να προμηθευτώ τον ψεκαστήρα νερού με τον ανιχνευτή κίνησης?

(06 Ιούλ '12, 08:48) Constantinos...
1

Στην Ελλάδα δεν έψαξα καθόλου. Πήρα τον δικό μου μέσω ebay. Όμως, όπως γράφω δεν τον έθεσα σε λειτουργία, άρα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη περί αποτελεσματικότητάς του. Αυτός που αγόρασα φαίνεται στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230667754282&ssPageName=ADME:L:OC:GB:1123#ht_2137wt_1398

Ελπίζω να βοήθησα.

(06 Ιούλ '12, 09:24) dpjunior

Ευχαριστούμε dpjunior για την άμεση απάντηση!

(06 Ιούλ '12, 10:38) kipologio

Χμ, οι γατούλες ειναι γνωστοί καταστροφείς των παρτεριών. Τι να κάνουν κι αυτές; Τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν!

Γιατί σκαλίζουν οι γατούλες; Επειδή βρίσκουν γυμνό χώμα αφράτο.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ:

  • να φυτέψεις όσα περισσότερα φυτά μπορείς, ώστε να καλυφτεί το γυμνό χώμα
  • να φυτέψεις φυτά που απλώνονται και μεγαλώνουν παράλληλα με το έδαφος, δηλαδή εδαφοκαλυπτικά φυτά, ώστε να κλείσουν τα κενά γυμνού χώματος ανάμεσα στα υπόλοιπα φυτά σου
  • να καλύψεις το γυμνό χώμα με κατιτίς: βότσαλο, χαλίκι, φλοιό πεύκου, μπιρμπιλόνια λάβας κτλ.
link

απαντήθηκε 14 Φεβ '12, 10:00

kipologio's gravatar image

kipologio
39.7k314226
αποδοχή: 45%

Μπορείς επίσης να "φυτέψεις" σκελίδες σκόρδο, μιας και οι γάτες σιχαίνονται τη μυρωδιά του. Ακόμη και να κρεμάσεις σκελίδες σκόρδο από τα κλαδιά μπορείς, περνώντας μια κλωστή με βελόνα.

link

απαντήθηκε 15 Φεβ '12, 19:21

alliaks's gravatar image

alliaks
251
αποδοχή: 0%

Ε, ξουτ, κάτω τα χέρια από τα γατούλια(!) Δεν πρέπει να έχουν κι αυτά "τουαλέτα"? αλλωστε είναι τα μόνα Ζωα που σκεπάζουν τα "περιττά" τους, τα οποια σκέψου τα και σαν λίπασμα!!! Χα, χα, χα.......

link

απαντήθηκε 16 Φεβ '12, 13:58

%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1's gravatar image

ιωαννα
1936712
αποδοχή: 14%

Δυστυχώς άπειρες φορές βρήκα τα "περιττά" τους αγκαλιά με τον πανσέ... Δεν είχαν θάψει τίποτε οι κακούργες!

(16 Φεβ '12, 14:18) kipologio
3

Ουδέποτε τα περιττώματα σαρκοβόρων χρησιμοποιούνται ως λίπασμα.

(16 Φεβ '12, 15:17) alliaks

ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΗΠΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ. ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.

link

απαντήθηκε 20 Φεβ '12, 10:14

stella's gravatar image

stella
1111
αποδοχή: 0%

παιδια εγω εχω 5 γατες. 3 στο σπιτι και 2 εξω στη αυλη. δεν κκανουν τιποτα. αντε να σκαψουν καμια φορα, αλλα σιγα. εχω σωθει απο τα ποντικια ομως. εχω βαλεις σε καποιες γλαστρες ξυλακια απο καλαμακι φυτεμενα με τη μυτη προς τα μεσα φυσικα και δεν πηγαν ξανα. τους ενοχλει χωρις να τους κανει κακο.

link

απαντήθηκε 06 Ιούλ '12, 22:20

constant-gardener's gravatar image

constant-gar...
2.2k192445
αποδοχή: 25%

Η σκόνη από ούρα κογιότ πρέπει να είναι οπωσδήποτε από ΗΠΑ? (φτάσαμε τις 1.000 ερωτήσεις με αυτή?)

link

απαντήθηκε 09 Ιούλ '12, 22:57

glepoki's gravatar image

glepoki
126126
αποδοχή: 16%

Τις ερωτήσεις μετράμε. Όχι τις απαντήσεις.

(09 Ιούλ '12, 23:01) kipologio

Πως ακριβώς κάνουμε σκόνη τα ούρα του κογιότ?----->ερώτηση

(09 Ιούλ '12, 23:22) glepoki

Είστε για κλάματα ,εγωιστες και απανθρωποι.τι σας ενοχλούν βρε τα ζώα ,απολιτιστοι; ο άλλος λέει και για δηλητήριο.απορω τι παιδεία δίνεται στα παιδιά σας.Ντροπή σας.περισσότερο ντρέπομαι εγώ που κυκλοφορούν στην Έλλάδα ,ακόμα τέτοιοι σαν και εσάς. Αλήθεια τι υπάρχει για να απωθουμε ανθρώπους σαν κι εσάς;

link

απαντήθηκε 28 Μάι '14, 21:53

gatos's gravatar image

gatos
1
αποδοχή: 0%

ta peritomata apo ta adespota kai anenmvoliasta zoa einai poly epikindina gia thn ygeia tou anthropou theloume ths gates na trwne ta pontikia alla oxi na ta kanoun ekei pou den prepei an de kiklofwroun paidia kai pezoun sthn avlh me ta louloudakia einai kati asinxorito na simvenei prin miliseis ksana gia apolitistous skepsou prwta 2 fwres den exoume provlima me ta zwa alla ola exoun kai oria sto politismo

(18 Σεπ '15, 19:26) Stamatis Aga...

Μάλλον ξέφυγε λίγο η συζήτηση.... παρόλα αυτά, εγώ επειδή έχω γάτες και δεν θέλω ούτε να τα κάνουν στα λουλούδια μου, αλλά ούτε και να τις εξοντώσω, όπου δεν θέλω να τα κάνουν, <φυτεύω> ξυλάκια για σουβλάκια και τους αφήνω τον υπόλοιπο χώρο να κάνουν ότι θέλουν! ζώα είναι και αυτά... έχουν τις ανάγκες τους... δεν είναι μόνο για χάδια και παιχνίδια!

link

απαντήθηκε 31 Μάι '14, 18:55

floreta's gravatar image

floreta
1058912
αποδοχή: 6%

Βάλε ξυλάκια απο σουβλάκια..... Πιάσε δύο πίτα γάτα με τζατζίκι και μπόλικο κρεμύδι. Στη γάτα αρέσει το μαρούλι και η ντομάτα με πατάτες όπως βλέπετε....

εικόνα

Και πάλι η γάτα θα βρεί τον τρόπο της....

εικόνα

Ελπίζω να γελάσατε. Πάντως προτιμώ οι γάτες να τα κάνουν στους κήπους παρά να βλέπω ανθρώπους να τα κάνουν οπουδήποτε......Τουλάχιστον οι γάτες τα σκεπάζουν κιόλας.

link

απαντήθηκε 25 Ιούν '14, 22:23

ARGYTEO's gravatar image

ARGYTEO
2.3k434763
αποδοχή: 11%

Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×22
×3

Η ερώτηση έγινε: 14 Φεβ '12, 09:40

Την είδαν: 106,186 φορές

Τελευταία αλλαγή: 20 Σεπ '15, 01:24

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011