Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

Θα ήθελα την βοήθεια σας. Πριν μία εβδομάδα δυστυχώς αγόρασα μέσω e-shop ένα γιουνίπερους υποτίθεται οριζοντιοκλαδο γλαυκό και μου έστειλαν αυτό των φωτογραφιών. Θεωρώ ότι έχει πρόβλημα και ότι είναι άρρωστο αλλά ο πωλητής ισχυρίζεται ότι είναι έτσι λόγω του χειμώνα. Ισχύει αυτό ή με κοροϊδεψε;;;; Περιμένω με αγωνία την απάντησή σας.

alt text

alt text

στάλθηκε 27 Ιαν '12, 12:16

ELEPAT's gravatar image

ELEPAT
467711
αποδοχή: 0%


ELEPAT, για να σε παρηγορήσω,σου λέω οτι κι εγώ αγόρασα ένα Licium Barberum ή Woolfberry ή Gongi πατώντας δεξιά στη σελίδα που βλέπεις ή στην αρχική σελίδα,στο Κηπολόγιο ( Διαλέγεις βολβούς,σπόρους,φυτά από το SuperFlower ) περίπου πριν 3 μήνες... Οταν το πήρα ήταν ένα μικρό σαφρακιασμένο φυτούλι που έδειχνε ακόμα πιό γυμνό και ταλαίπωρο...alt textαπό αυτό που βλέπεις στην πρώτη εικόνα... Τώρα,ένα σωρό καταπράσσινα φυλαράκια μου κλέινουν το μάτι και με ευχαριστούν που το περιέθαλψα... Ρίξτου μιά ματιά κι εσύ στη δεύτερη εικόνα..alt text Ελπίζω και το δικό σου φυτούλι να έχει την ίδια τύχη...

( προς παπί: το πλάνο είναι εντελώς " τυχαία " τραβηγμένο έτσι ώστε να δείχνει και το δεντρολίβανό μου και τη μικρότερη από τις δάφνες μου,που άρχισαν και αυτά να ξετσουτσουρώνονται...lol )

Τώρα περισσότερα θα σου πει το Κηπολόγιο μόλις δει και αυτό τη φωτογραφία σου... τη καλησπέρα μου...-:))

link

απαντήθηκε 27 Ιαν '12, 14:05

SpIrToKoYto's gravatar image

SpIrToKoYto
1.2k61025
αποδοχή: 13%

Ευχαριστώ για την παρηγοριά! Εγώ με τις λίγες γνώσεις μου ήξερα ότι τα γιουνιπερους είναι ανθετικά και γενικά δεν χάνουν το χρώμα τους αν και έχει πάρα πολλά είδη και ποικιλίες. Ας ελπίσουμε όντως να οφείλεται στην εποχή...και την άνοιξη να πάρει τα πάνω του. Αλλά και από το φυτώριο δεν ήταν ότι καλύτερο για να μου στείλει. Ας περιμένουμε λοιπόν την απάντηση από το κηπολόγιο. Καλησπέρα.

(27 Ιαν '12, 14:43) ELEPAT

Καλά το λέει το SpIrToKoYto! Να μην ανησυχείς! Συγκεκριμένα πολλά κωνοφόρα (τούγιες, γιουνίπερους κτλ) και άλλα φυτά όπως τα πυξάρια, αλλάζουν τελείως χρώμα το χειμώνα και γίνονται καφέ ή μοιάζουν σα να μαράζωσαν. Έτσι είναι όντως το φυσικό τους χρώμα τους χειμερινούς μήνες. Δες και εδώ ( http://ask.kipologio.gr/questions/291/ ) αυτή την τούγια ότι είναι έτσι λόγω χειμώνα.

(ELEPAT, αν θέλεις, μπορείς να αποδεχτείς τη σωστή απάντηση του SpIrToKoYto πατώντας το πράσινο τικ, αριστερά από την απάντηση)

(27 Ιαν '12, 15:06) kipologio

Ευχαριστώ πολλά στο spirtokoyto αλλά και στο kipologio. Επομένως λοιπόν να ηρεμήσω και να περιμένω... Χρειάζεται μήπως να το κλαδέψω ή όχι και πότε να τον μεταφυτέψω;;; Ευχαριστώ για την βοήθεια. Ετοιμάζω τον κήπο μου - κατά βαση χειμωνιάτικος - και με άλλα φυτά (ορεινό μέρος) φορσύθια, χειμωνανθό, τσιντόνια, και επομένως ότι άλλο χρειαστεί ελπίζω να έχω την βοήθειά σας γιατί είμαι αρχάρια!!! αλλά τι όμορφο είναι να ασχολείσαι τελικά με τα φυτά.

(27 Ιαν '12, 17:23) ELEPAT

Αν το προορίζεις για τον κήπο σου, τότε τώρα είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να το μεταφυτεύσεις (όπως και όλα τα κωνοφόρα). Ό,τι χρειαστείς, μπορείς να το ρωτήσεις εδώ!

(27 Ιαν '12, 23:23) kipologio

Ευχαριστώ όταν πέσει λίγο το κρύο μάλλον από το τέλος της άλλης εβδομάδας θα τα μεταφυτεύσω. Το θέμα είναι να βρω και ένα σχεδιο για το πως θα τα τοποθετήσω (ποιο πρέπει να είναι μπροστά ποιό πίσω ποιό στο κέντρο και γενικά την θέση τους για να δείχνουν όμορφα. Είναι μία μεγάλη γωνία (τρίγωνο 3ΜΧ7Μ)και τα φυτά μου είναι picea conica - φορσύθια - τσιντόνια - κουμαριά - χειμωνανθός - μανόλια - γιουνιπερους ερπων - γιουνιπερους οριζιντιοκλαδο - αψιθιά - λοροπέταλο - κυδωνιαστρο έρπων).

(27 Ιαν '12, 23:49) ELEPAT
Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×1

Η ερώτηση έγινε: 27 Ιαν '12, 12:16

Την είδαν: 3,413 φορές

Τελευταία αλλαγή: 27 Ιαν '12, 23:58

Σχετικές ερωτήσεις

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011