Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

Γεια σας, μερικές από τις νεοφώτιστες φωτίνιες μου, ηλικίας 3 μηνών, παρουσιάζουν φαγωμένα φύλλα από κάποιο μικροσκοπικό όν. Οι δαγκωματιές είναι στις περιμέτρους των φύλλων και έχουν σχήμα πετάλου. Είναι όντως επίθεση από, πεινασμένα λόγω οικονομικής κρίσης, ζωύφια η κάποια άλλη αρρώστια; και πώς να τα αντιμετωπίσω? Η συνταγή του Καραγκιόζη να τα πιάνω ένα-ένα, να τους ανοίγω το στόμα και να τους ρίχνω μέσα το φάρμακο για να ψοφάνε, όπως διάβασα πρόσφατα στο internet, έχει πάψει να ισχύει πια. Πείτε μου σας παρακαλώ τι να κάνω ο φουκαράς για να σώσω τις φιλενάδες μου τις φωτίνιες.

στάλθηκε 18 Ιαν '12, 03:08

%CE%A4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82's gravatar image

Τάσος
0121214
αποδοχή: 0%


Αυτό που μάλλον συμβαίνει είναι η επιδρομή από κάμπιες. Εσύ δε τις βλέπεις γιατί α) κρύβονται πίσω από φύλλα ή β) βγαίνουν για φαγητό μόνο τη νύχτα. Το πιο σωστό και απλό είναι να πάρεις ένα μανταλάκι, να κάτσεις λίγη ώρα να παρατηρήσεις και ό,τι δεις να κινείται, να το μαζεύεις και να το πετάς. Άλλη λύση, λιγότερο χρονοβόρα και κουραστική, είναι να "πασπαλίσεις" βάκιλο Θουριγγίας. Είναι μία λευκή σκόνη, δεν είναι "φυτοφάρμακο κακό", είναι ό,τι πιο "οικολογικό" μπορείς να κάνεις. Την πασπαλίζεις από πάνω σαν άχνη ζάχαρη. Πολύ γρήγορα έχεις αποτέλεσμα μπαμ και κάτω!

Επίσης, μπορεί να έρχεται ο γείτονας και να τις τρυπάει με τον διακορρευτή!

link

απαντήθηκε 18 Ιαν '12, 09:36

kipologio's gravatar image

kipologio
39.7k314226
αποδοχή: 45%

Αγαπητέ φίλε Τάσο, προφανώς δεν εντρυφήσατε στη θεραπευτική μέθοδο του Καραγιόζη... Η ιατρική έχει προοδεύσει τα μάλα από την εποχή του,συνεπώς θα μπορούσατε αντί της χρονοβόρου και αναχρονιστικής μεθόδου του ανοίγματος του στόματος να εφαρμόσετε το φάρμακο σε ενέσιμη μορφή...τσακ μπαμ,ούτως ώστε οι συμπαθείς κάμπιες να μη καταλάβουν από πού τους ήρθε... Σε κάθε περίπτωση,ξεκινήστε με τη μέθοδο του " αχνίσματος " που ορθότατα σας προτείνει το Κηπολόγιο και αν δεν δείτε χαίρι ακολουθείστε τη δική μου... Τη τρίτη μέθοδο,της διακόρευσης από το γείτονα,αφήστε τη ως τελευταία απέλπιδα προσπάθεια... έχετε τη καλησπέρα και τη συμπάθειά μου...-:)

link

απαντήθηκε 18 Ιαν '12, 15:35

SpIrToKoYto's gravatar image

SpIrToKoYto
1.2k61025
αποδοχή: 13%

1

Αγαπητό κηπολόγιο και σπιρτόκουτο, με έχετε προβληματίσει τα μάλα.

1ον: που βρίσκεται η Θουριγγία?

2ον: στην περίπτωση της ένεσης, χρειάζεται και αναισθητοποίηση πρώτα?Μη μας κατηγορήσουν και για κακοποίηση ζώων..

3ον: στην περίπτωση της διακόρευσης από τον γείτονα, πως καλύπτουμε τις τρύπες που μένουν?Θα μπορούσαν να μπουν στα κενά κομφετί???

καλή σας ημέρα και περαστικά :-)

(22 Ιαν '12, 11:32) glepoki
1

Αγαπητό glepoki:

Η Θουριγγία είναι ένα νησί στα βάθη του Ατλαντικού, όπου φυσικά δεν έχει επιβιώσει ποτέ καμία κάμπια. Ναι, στην περίπτωση διακόρρευσης, η κάλυψη γίνεται με κομφετί ίδιου χρώματος. Γι' αυτό και η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται την περίοδο του Τριωδίου, όποτε δηλαδή το κομφετί είναι διαθέσιμο στην αγορά.

(22 Ιαν '12, 11:46) kipologio

αγαπητό glepoki: ζητώ συγνώμη που αυτή τη περίοδο δεν δύναμαι να απαντήσω αναλυτικά στην κατά τα άλλα εύλογη απορία σας... Περιμένω εναγωνίως εν όψει Τριωδίου να αγοράσω κομφετί, με δεδομένο οτι ο γείτονας με επισκέπτεται καθημερινώς κραδαίνοντας τον διακορευτή του...

καλημερίζω και αντεύχομαι...-:))

(22 Ιαν '12, 13:39) SpIrToKoYto
Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×4

Η ερώτηση έγινε: 18 Ιαν '12, 03:08

Την είδαν: 4,227 φορές

Τελευταία αλλαγή: 22 Ιαν '12, 13:39

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011