Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

Καλό απόγευμα. Καταρχάς να πω ότι μου αρέσει ιδιαιτέρως η γραφή στα διάφορα ποσταρίσματα. Ξεφεύγει από σοβαροφανή, στεγνά, "ενήλικα" κείμενα. Τώρα, ερώτηση κρίσεως: Εντόπισα στην Αγγελική μου προχωρημένο ψευδόκοκκο. Είναι όμως μόνο από τη μία μεριά. Έχει νόημα από το να ψεκάσω, κάτι που σιχαίνομαι, να κόψω απλώς τα συγκεκριμένα κλαδάκια; Ευχαριστώ, Φ.-

στάλθηκε 21 Αύγ '12, 18:44

fiewi's gravatar image

fiewi
1111
αποδοχή: 0%


Όχι, μη! Μην κόψεις τίποτε! Παρά μόνο, άκου προσεκτικά:

θα πάρεις ένα βαμβακάκι ή μπατονέτα για τα αυτιά και θα τα βουτήξεις σε καθαρό οινόπνευμα φαρμακείου. Και με αυτό θα καθαρίσεις σιγά σιγά, υπομονετικά και καρτερικά όλα τα αηδιαστικά έντομα. Καλό είναι να φορέσει γάντια μιας χρήσεως (όχι πλεκτά χειμωνιάτικα) για να μην λερωθείς. Κάνε αυτή τη δουλειά 2-3 φορές, γιατί κάποια θα τα παραβλέψεις, κάποια δε φαίνονται κτλ κτλ.

link

απαντήθηκε 21 Αύγ '12, 19:01

kipologio's gravatar image

kipologio
39.7k314226
αποδοχή: 45%

ooo, σοβαρά τώρα? να το κάνω για κάθε ένα κλαδί σκεπασμένο με τον απαισιότατο κύριο ψευδόκοκκο? oh god. γιατί, αν τα κόψω τι θα συμβεί? δεν θα καθαρίσει; Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

(21 Αύγ '12, 19:26) fiewi

Αν τα κόψεις θα είναι κουτσουρεμένο, άσχημο. Ναι, πρέπει να το κάνεις για κάθε κλαδί. Αν δε θέλεις μη το κάνεις. Το μαγαζί όμως δε φέρει ουδεμία ευθύνη για κουτσουρεμένες Άντζελες.

(21 Αύγ '12, 19:30) kipologio

Κι επίσης: Ξέρεις, προσπαθώ να αποφύγω σαν τον διάολο το ψέκασμα, πάσης φύσεως. Παρουσιάζουν εκ περιτροπής ορισμένα φυτά μου (ινδικό φούλι, ιβίσκος) ακάρεα (αυτά δεν είναι σαν ιστός;). Προμηθεύτηκα 2 σκευάσματα που έδωσαν να τα αναμείξω και ψεκάζω όλο το καλοκαίρι. Είναι τόσο δυσάρεστο. Μετά βρωμάει όλος ο τόπος. Και... δουλειά δεν γίνεται. Καθαρίζουν και ειδικά στο φούλι, μετά από λίγο, ξαναεμφανίζονται. Έχω δοκιμάσει και τη λύση: οινόπνευμα, σαπούνι, νερό αλλά και οινόπνευμα τοπικά στα φύλλα επάνω. Πφφφ, όρεξη να έχεις. Θα χαρώ αν έχεις λύση και γι'αυτό!

(21 Αύγ '12, 19:33) fiewi

Τα φυτοφάρμακα δεν είναι πάντα κάτι κακό, αν τα χρησιμοποιούμε σωστά και με ρέγουλα. Σκέψου πόσο επικίνδυνη είναι π.χ. η χλωρίνη...

Όταν έχεις τετράνυχο (αυτό το σαν ιστός) θα καταβρέχεις τα φυτά από πάνω ως κάτω και μάλιστα με έμφαση στις κάτω επιφάνειες των φύλλων (εκεί κατοικοεδρεύει ο τετράνυχος). Θα το κάνεις όμως μόνο πολύ πρωινές ώρες (8-10 το πολύ, ώστε να στεγνώσουν τα φύλλα γρήγορα). Αυτό το κάνεις γιατί ο τετράνυχος δεν αντέχει την υγρασία. Αλλά πρέπει να το κάνεις 1 φορά τη βδομάδα.

(21 Αύγ '12, 19:42) kipologio

Ok, σ'ευχαριστώ πολύ-πολύ. Θα σ'ενημερώσω για... εξελίξεις. Αλήθεια (αφελής ερώτηση), αν κανείς αφήσει αυτές τις ασθένειες, τι γίνεται; Κι επίσης, το χειμώνα π.χ. σταματά η ανεξέλεγκτη δράση τους; Ή πρέπει κανείς να ψεκάζει όλο το χρόνο; Και τρίτη ερώτηση και τελευταία: Οι ασθένειες αυτές μεταδίδονται ή παραμένουν στο φυτό κι επιμένουν;

(21 Αύγ '12, 21:00) fiewi

καλησπερα εχουν γεμισει τα περισσοτερα φυτα μου (στεφανωτη,ριχοσπερμα,γαρδενιες)κατι που μοιαζει με ψευδοκοκκο νομιζω.τι μπορω να κανω ?

link

απαντήθηκε 04 Ιούλ '13, 00:12

nicky's gravatar image

nicky
1
αποδοχή: 0%

Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×15
×8

Η ερώτηση έγινε: 21 Αύγ '12, 18:44

Την είδαν: 11,124 φορές

Τελευταία αλλαγή: 04 Ιούλ '13, 00:12

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011