Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

Γεια σας θα ήθελα πολύ την άποψη σας σχετικά με τα Ζιζάνια στο Γκαζόν και συγκεκριμένα με αυτό το ζιζάνιο Ελευσίνα Eleusine indica . Το συγκεκριμένο εχει εμφανιστεί εδω και ενα μήνα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και προσπαθώ να το ελαττώσω με ξεβοτάνισμα με το χέρι . Εχω ειλικρινά βγάλει πάρα μα πάρα πολλά και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα εξαφανίσω πέραν τον χημικών ουσιών ζιζανιοκτόνα κτλ. Το παράδοξο είναι πως σε μια γωνίτσα της αυλής (εκτός του χώρου που έχω βάλει γκαζόν ) το συγκεκριμένο ζιζάνιο έχει εδω και χρόνια δημιουργήσει ενα πράσινο σημείο το οποίο παραμένει πράσινο ολο τον χρόνο με ελάχιστο πότισμα το καλοκαίρι καθόλου τον χειμώνα . Το κουρεύω κανονικά και δείχνει πολύ όμορφο . Ειλικρινά μου μπήκε η ιδεα να σας ρωτήσω αν είναι κατάλληλο αντί για γκαζόν να το χαλάσω του χρόνου και να βάλω αυτό , λόγω υψηλής αντοχής και ελαχίστων απαιτήσεων, είναι λογικό? Τέλος παρατηρώ οτι το γκαζόν δεν μεγαλώνει όπως παλιότερα τόσο γρήγορα σε διάφορα σημεία , μήπως χρειάζεται λίπασμα , είναι κατάλληλος καιρός, η οφείλεται στην παρουσία αυτών των ζιζανίων ?

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες γνώσεις σας και γρήγορες απαντήσεις σας!

στάλθηκε 05 Ιούλ '12, 22:41

irenicus's gravatar image

irenicus
105525355
αποδοχή: 0%


Δυστυχώς πρέπει να απομακρυνθούν τα ζιζανια και μάλιστα πριν ανθίσουν. Αν πάλι σαρεσει τι να πω, εσύ αποφάσισε. Το γκαζόν δε μεγαλώνει γιατί του παίρνουν το νερό τα ζιζανια. Αν ρίξεις λίπασμα θα θεριεψουν τα ζιζανια.

Το εμβαδο είναι μικρό. Γιατί δε στρωνεις έτοιμος γκαζόν να ξεμπερδεύεις;

link

απαντήθηκε 05 Ιούλ '12, 23:01

kipologio's gravatar image

kipologio
39.7k314226
αποδοχή: 45%

Είναι μια επιφάνεια 100 τ.μ και έχω από τον Απρίλιο που έσπειρα . Το συγκεκριμένο ζιζάνιο το ξέρεις είναι κατάλληλο για όλο τον χρόνο ?

Αν απο τον Σεπτέμβριο το χαλάσω και το φρεζάρω τι θα πρέπει να κάνω για να ξανασπειρω γκαζόν και να μην ξαναφυτρωσουν ζιζάνια έτοιμο χλοοτάπητα δεν θελε γιατί ειναι ακριβός.

(05 Ιούλ '12, 23:22) irenicus

Είναι μονοετές, άρα θα το χάσεις το χειμώνα. Μετα τη φρεζα ρίξε νέο χώμα καθαρό ή απολύμανε όλη την επιφάνεια με ζιζανιοκτόνο roundup να πεθάνει ο σπόρος ζιζανιων.

(05 Ιούλ '12, 23:29) kipologio

μα τον χειμώνα σε εκείνο το σημείο που ανέφερα είναι πράσινο και δεν έχει χαθεί ? Έκτος αν στην θέση του βγαίνει κάτι άλλο. Αυτό σημαίνει δηλαδή μονοετές ? όχι ότι διαρκεί ένα έτος? Το roundup δεν είναι πολύ ισχυρό ζιζανιοκτόνο θα μολύνει την γη ?

(06 Ιούλ '12, 00:24) irenicus

το νέο χώμα θα σιγουρέψει την εξαφάνιση τους?

(06 Ιούλ '12, 00:25) irenicus

Εκανα την τελευταία προσπάθεια να ξεριζώσω όλα τα ζιζάνια από το γκαζόν έχουν μείνει ελάχιστα και αυτά θα τα αποτελειώσω αύριο . Ακόμα και τμήματα αγριάδας έχω βγάλει και θα κάνω επανασπορα σε σημεία που θα χρειαστεί απλά θέλω μια να μου πείτε μια φυσική μέθοδο να αποφύγω τα μυρμήγκια να φανέ τον σπόρο , έχω ακούσει για ρίγανη και μουστάρδα δεν ξέρω αν είναι αποτελεσματικά?

link

απαντήθηκε 11 Ιούλ '12, 12:15

irenicus's gravatar image

irenicus
105525355
αποδοχή: 0%

Μέτα απο μια ερεύνα στο ιντερνετ είδα οτι το Corn gluten meal (καλαμποκάλευρο ) είναι πολύ καλό για προστασία από τα ζιζάνια και πρέπει να χρησιμοποιείται αρχές της άνοιξης , ισχύει ? το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος -α, πως το ζητάνε στην αγορά και από που το προμηθευόμαστε?

(12 Ιούλ '12, 13:11) irenicus

Συγνώμη μπορείτε να μου απαντήσετε τις παραπάνω ερωτήσεις ?

Ευχαριστώ πολύ

(16 Ιούλ '12, 22:20) irenicus

Δε γνωρίζω τίποτε για το καλαμποκάλευρο ούτε κάποιο φυσικό τρόπο να κρατήσεις μακριά τα μυρμήγκια.

(17 Ιούλ '12, 08:06) kipologio

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Ελευσίνα Eleusine indica ραντιζετε με καποιο φαρμακο

link

απαντήθηκε 01 Ιούλ '14, 10:20

263pasios's gravatar image

263pasios
1
αποδοχή: 0%

1

Τώρα εσύ ρωτάς ή απαντάς; Με ποιο φάρμακο ραντίζεις;

(01 Ιούλ '14, 17:58) kipologio

Επειδή παλεύω χρόνια με το γκαζόν, μπορώ να σου πω τα εξής: τα ζιζάνια, αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις φάρμακα, όπως και εγώ, θα πρέπει να τα ξεριζώνεις τακτικά και πριν φυσικά σποριάσουν... αλλιώς το έχασες το παιχνίδι. όσο για τα μυρμήγκια, εγώ πήρα από το φυτώριο μία σκόνη που είναι για τα μυρμήγκια και την έβαλα γύρω από το χώρο του γκαζόν... ήταν το μόνο φάρμακο που χρησιμοποίησα και με έσωσε από τα μυρμήγκια.. δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα για να σε βοηθήσω. για το καλαμποκάλευρο δεν ξέρω κάτι... αν το χρησιμοποιήσεις και έχει αποτέλεσμα, ενημέρωσε και εμάς να το ξέρουμε.

link

απαντήθηκε 02 Ιούλ '14, 22:43

floreta's gravatar image

floreta
1058912
αποδοχή: 6%

τροποποιήθηκε 02 Ιούλ '14, 22:44

Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×60
×17
×6

Η ερώτηση έγινε: 05 Ιούλ '12, 22:41

Την είδαν: 5,148 φορές

Τελευταία αλλαγή: 02 Ιούλ '14, 22:44

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011