Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

Όσες φορές έχω αγοράσει αζαλέα, πάντα παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Ενώ το φυτό είναι ανθισμένο και γεμάτο μπουμπούκια, τα φύλλα του αρχίζουν να ξεραίνονται, αρχικά στις άκρες (γυρίζουν προς τα μέσα), σε κάποια φύλλα παρατηρώ σαν άσπρο χνούδι και στο τέλος ολόκληρο το φυτό ξεραίνεται, με τα λουλούδια του ανθισμένα!

Προχθές μου έφεραν δώρο μια αζαλέα δεντράκι, και παρατηρώ ότι σε κάποια φύλλα, καταπράσινα κατά τα άλλα, υπάρχει αυτό το άσπρο χνούδι.

Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει μυκητοκτόνο και χαλκό, που μου είχε προτείνει κάποιος γεωπόνος, αλλά δεν έχω καταφέρει να σώσω κανένα φυτό.

azalea2

Απορώ πώς είναι δυνατόν το φυτό να το αγοράζω από το φυτώριο ανθισμένο και καταπράσινο, και σε 1 εβδομάδα να έχει χαλάσει. Δυστυχώς δεν έχω κάποια φωτογραφία, αλλά θα βγάλω μόλις μπορέσω και θα την ανεβάσω.

στάλθηκε 30 Οκτ '17, 11:44

domniki's gravatar image

domniki
275113
αποδοχή: 4%

τροποποιήθηκε 30 Οκτ '17, 12:17


Και εγώ έχω χαλάσει αρκετές Αζαλέες, τα φύλλα ξεραίνονται στις άκρες και γυρίζουν προς τα μέσα.. είναι από το συχνό Πότισμα Κ το πολύ νερό.. αγόρασα σε προσφορά 2 τελευταία και τις έχω διατηρήσει Μέχρι τώρα σε καλή κατάσταση.. αφήνω να στεγνώνει αρκετά το χώμα μέχρι 5 εκ περίπου και μετά ποτίζω.. 1 φορά την εβδομάδα περίπου.. δυστυχώς τα φυτώρια τα ποτίζουν πολύ..

link

απαντήθηκε 31 Οκτ '17, 02:58

gpanag's gravatar image

gpanag
636141523
αποδοχή: 9%

Μα πώς γίνεται να παίρνω το φυτό από το φυτώριο σε άριστη κατάσταση, γεμάτο λουλούδια, και σε 1 εβδομάδα μετά να έχουν μαραθεί τα περισσότερα φύλλα? Είχα πάρει 3 μικρές αζαλέες (διαφορετικού χρώματος λουλουδιού η καθεμία), ολάνθιστες, και χάλασαν μέσα σε 1 εβδομάδα. Σκέφτηκα μήπως φταίει το νερό. Πήρα πάλι αζαλέα και δεν την πότισα αυτή τη φορά. Ξανά τα ίδια.

Εκείνο που παρατηρώ είναι ότι το ριζικό σύστημα του φυτού είναι μια μάζα, από μικρά ριζίδια στο σχήμα της γλάστρας που αγοράζω. Δεν μπορώ να διακρίνω κεντρικές ρίζες, όπως στα άλλα φυτά. Ξέρει κάποιος αν αυτό είναι σωστό? Μήπως κάνουν κάτι στο φυτώριο, και κόβουν τις ρίζες?

Παρεπιπτόντως, οι γαρδένιες μου είναι σε άριστη κατάσταση, παρόλο που είναι κ'αυτες οξύφυλλα (δύσκολα φυτά).

link

απαντήθηκε 31 Οκτ '17, 08:56

domniki's gravatar image

domniki
275113
αποδοχή: 4%

Οι ρίζες έτσι είναι σε όλες τις αζαλεες γιατί δεν έχουν βαθύ ριζικό σύστημα, και είναι επιφανειακές. Μήπως το χώμα που έβαλες κρατάει πολύ νερό ;

(31 Οκτ '17, 16:33) gpanag

Στις μισές αζαλέες έβαλα χώμα ειδικό για οξύφυλλα και στις άλλες μισές το κλασικό χώμα για φυτά εξωτερικού χώρου (αυτό που βάζω σε όλα τα φυτά μου). Και με τα δύο είδη χώματος, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο άσχημο.

link

απαντήθηκε 02 Νοέ '17, 10:06

domniki's gravatar image

domniki
275113
αποδοχή: 4%

Η αλήθεια είναι πως τα οξύφυλλα αυτό το καιρό πηγαίνουν καλά που δεν εχεθ ζέστη και ξηρό αέρα. Δεν είναι φυτα Εύκολα στο κλίμα της χώρας μας και υποφέρουν πολλές φορές. Εγώ τις έχω 2 εβδομάδες και ανθίζουν συνεχώς με προσοχή στο νερό δεν θέλουν πολύ

link

απαντήθηκε 07 Νοέ '17, 02:25

gpanag's gravatar image

gpanag
636141523
αποδοχή: 9%

Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×19

Η ερώτηση έγινε: 30 Οκτ '17, 11:44

Την είδαν: 1,003 φορές

Τελευταία αλλαγή: 07 Νοέ '17, 02:25

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011