Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

Γεια σας.Έχω τεράστιο πρόβλημα τόσο εγώ αλλά και οι γείτονες με τις λεύκες του απέναντι πεζοδρομίου.Και συγκεκριμένως φέτος το χειμώνα ο Δήμος κλάδεψε τις λεύκες,σιγά τα δένδρα.Αυτές λοιπόν πέταξαν καινούργια κλαδιά, έχουν τα χάλια τους,αλλά και οι ρίζες τους περνούν κάτω από τον δρόμο και βγαίνουν μέσα στους κήπους μας.Η κατάσταση είναι φρικτή.Και στο παρελθόν έβγαιναν λίγες αλλά μετά το κλάδεμα έχουν ''τρελαθεί''.Υπάρχει κάποια λύση;;Η οριστική θα ήταν να ξεριζώναμε αυτά τα απαίσια δένδρα σε συνεννόηση με τον Δήμο βέβαια, τις λεύκες και να φυτεύαμε με δικά μας έξοδα άλλα δένδρα.Αφήστε τις ζημιές που κάνουν στις αποχετεύσεις.Αλλά επειδή το πρόβλημα απαιτεί λύση τώρα τι κάνουμε;;;Ευχαριστώ.

ερώτηση είναι "wiki για όλους".

στάλθηκε 26 Ιούλ '16, 10:03

Rena's gravatar image

Rena
7699106112
αποδοχή: 0%

τροποποιήθηκε 29 Ιούλ '16, 09:32

administrator's gravatar image

administrator ♦♦
1.3k61221


Απαίσιο δέντρο η λεύκα???????Σίγουρα ή λεύκα όπως κ ο ευκάλυπτος ή ο πλάτανος δεν κάνουν σε κατοικημένες περιοχές λόγω του επιφανειακού ριζικού συστήματος που διαθέτουν.Βέβαια αυτό ισχύει στην Ελλάδα, που ζούμε σε ποντικοφωλιές κ η μιά ρίζα ακουμπάει του ενός την αυλή κ η άλλη βγαίνει στην τουαλέτα του άλλου. Ενώ σε κανα προάστιο της Αμερικής θα σου έλεγα αν κάνουν. Τέσπα, όντως υπάρχει θέμα μονάχα φροντίστε όταν τις αφαιρέσετε να τις αντικαταστήσετε με άλλα δεντράκια λιγότερο "απαίσια".

link

απαντήθηκε 26 Ιούλ '16, 12:20

efthimis's gravatar image

efthimis
212222324
αποδοχή: 30%

τροποποιήθηκε 26 Ιούλ '16, 15:22

Κύριε efthimi,ευχαριστώ για την απάντηση μόνο λύση δεν προτείνατε.Να υποθέσω ξερίζωμα;;άντε να συνεννοηθείς με τον δήμο.Για πες κανένα δένδρο να είναι αειθαλές ,να μεγαλώνει γρήγορα και να γίνεται πού υψηλό.Καλό απόγευμα.

(26 Ιούλ '16, 16:34) Rena

Δίκιο έχεις sorry.....Λοιπόν, τα πιο συνηθισμένα που συναντάμε σε πολλά πεζοδρόμια της Αθήνας είναι η ακακία Κωσταντινουπόλεως 49896_b

Η ακακία ροβίνια

001258-02

Η ψευδοπιπεριά είναι επίσης ωραίο δέντρο κ αειθαλές κ ταυτόχρονα όχι κ τόσο συνηθισμένο, πράγμα που το κάνει ακόμα πιο ωραίο για μένα

images_7

Η Γκρενβιλλέα robusta

grenvillea_robusta_

Η γιακαράντα

mov-dromos-dinfo-6

Κ στη συνέχεια λεμονιές, πορτοκαλιές κτλ (τα οποία δεν γίνονται ιδιαίτερα ψηλά).Επίσης το πεύκο είναι ωραίο.Η ακακίες που σου δείχνω νομίζω είναι φυλλοβόλα δέντρα (απ'ότι θυμάμαι) αλλά είναι πολύ όμορφα.Όσο για το θέμα με τον δήμο,όταν οι ρίζες κάποιου δέντρου μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε αποχετεύσεις, μάντρες κτλ τότε δεν νομίζω να τους συμφέρει να το παραμελήσουν. Εξάλλου, γνωρίζω περιστατικά κοπής δέντρων επειδή γέμιζαν με φύλλα τα μπαλκόνια κάποιων πολύ "έξυπνων" γειτόνων, εδώ που υπάρχει πρόβλημα δεν θα το κάνουν??Ελπίζω να βοήθησα...!!!

link

απαντήθηκε 26 Ιούλ '16, 23:34

efthimis's gravatar image

efthimis
212222324
αποδοχή: 30%

Ευθύμη σ ευχαριστώ πολύ.Αυτό το δένδρο με τα μωβ λουλούδια είναι θαυμάσιο όμως νομίζω ότι είναι πολύ ακριβό και δυσεύρετο.Πάντως εγώ σ ευχαριστώ.

(27 Ιούλ '16, 09:22) Rena
Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×1

Η ερώτηση έγινε: 26 Ιούλ '16, 10:03

Την είδαν: 1,416 φορές

Τελευταία αλλαγή: 29 Ιούλ '16, 09:32

Σχετικές ερωτήσεις

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011