Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

καλησπέρα!! έχουμε ενα παρτέρι με γκαζόν στον κήπο του αδελφου μου, Λονδίνο. θέλει να το βγάλουμε και να φυτέψουμε κηπευτικά.. 1) ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να βγάλω το γκαζόν?.. 2) τι κηπευτικά πιστέυετε πως είναι κατάλληλα για Αγγλιά να μπούν σε ένα μικρό κήπο?!

στάλθηκε 03 Φεβ '16, 13:44

LaYoS's gravatar image

LaYoS
1111
αποδοχή: 0%


Ωωωω Λόντρες! Αρχικά, ό,τι και να σου πω για λαχανικά είναι ιδέες που έχω και προσπαθώ να τις ταιριάξω με τα δικά σου δεδομένα (τα λονδρέζικα). Επίσης, θα αντλήσω πληροφορίες από το περιοδικό πο έπαιρνα για χρόνια και είναι βρετανικό, του μπιι μπιι σιιι. Το τέλειο είναι να χτυπήσεις την πόρτα στα γειτονόπουλα και να τους ρωτήσεις ποια λαχανικά ευδοκιμούν στα δικά τους κηπάκια - aka στην περιοχή σας με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.

Ο καλύτερος τρόπος να βγάλεις το γκαζόν είναι να καλέσεις το Κηπολόγιο να κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά. λολ. Αλλά επειδή δε γίνεται, θα πρέπει να προσπαθήσεις να το κάνεις με τσάπα, αφαιρώνοντας επιφανειακά κομμάτια χόρτου. Δε χρειάζεται να σκάβεις πολύ βαθιά. Αρκεί να βγαίνει το χόρτο. Μαζί θα βγαίνουν και οι ρίζες του και θα παρασυρθεί και ένα μέρος χώματος. Αναπόφευκτα. Άρα, αφού βγάλεις όλο το χόρτο, θα δεις ότι έχει κατέβει αρκετά η επιφάνεια του εδάφους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει - αφού σκαλίσετε μετά το σκέτο χώμα - να προσθέσετε κηπόχωμα και χώμα κατάλληλο για τον μπαξέ σας.

Από εδώ και πέρα τώρα. Βλέπω ότι πολλοί Άγγλοι κηπουροί (πρέπει να γίνει ταινία "Ο Άγγλος κηπουρός") έχουν στις αυλές τους ένα μικρό ή μεγάλο θερμοκήπιο. Εκεί μέσα σπέρνουν τα καλοκαιρινά τους λαχανικά και όταν με το καλό ζεστάνει ο καιρός, τα βγάζουν έξω παγανιά και τα φυτεύουν στο έδαφος. Μάλλον δεν έχετε θερμοκήπιο, άρα θα πρέπει να προμηθευτείτε έτοιμα φυτά από καλοκαιρινά λαχανικά μόλις βγουν προς διάθεση στην τοπική αγορά. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα, τα καλοκαιρινά μικρά φυτά λαχανικών βγαίνουν από τέλος Μαρτίου - Αρχές Απριλίου. Τα πολύ εύκολα καλοκαιρινά λαχανικά είναι οι πιπεριές που μπορούν να γίνουν ακόμη και σε λιγότερο ηλιόλουστα σημεία. Δεν έχετε όμως να χάσετε τίποτε δοκιμάζοντας ντοματιές και μελιτζάνες. Αντίθετα, αγγουριές και κολοκυθιές απαιτούν πολύ χώρο και ίσως είναι δύσκολο για τον μικρό σας κήπο.

Νομίζω ότι από εδώ και πέρα και αν δεν έχει άλλες παγωνιές (δεν ξέρω πόση παγωνιά είχατε και αν έχετε μείον θερμοκρασίες) μπορείτε να δοκιμάσετε μαρούλια (έχει διάφορες ποικιλίες), κρεμμυδάκι φρέσκο. Μην ξεχάσετε να φυλάξετε μια γωνιά ελεύθερη για να ρίχνετε εκεί (μέσα σε κάδο ή λακούβα κτλ) τα φύλλα και τα κλαδιά όλο το χρόνο για να φτιάχνετε κομπόστ. Επίσης, έιναι καλή ιδέα να πάτε μια βόλτα στα τοπικά μαγαζιά με είδη κήπου να δείτε τι πουλάνε και να ρωτήσετε εκεί τι είναι να φέρουν για να φυτέψετε. Τέλος, το περιοδικό Gardener's World είναι πολύ καλό και θα σας δώσει ιδέες για κάθε μήνα.

Καλή επιτυχία!

link

απαντήθηκε 04 Φεβ '16, 09:17

kipologio's gravatar image

kipologio
39.7k314226
αποδοχή: 45%

Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×1

Η ερώτηση έγινε: 03 Φεβ '16, 13:44

Την είδαν: 846 φορές

Τελευταία αλλαγή: 04 Φεβ '16, 09:17

Σχετικές ερωτήσεις

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011