Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

Καλησπέρα και Καλή χρονιά .Γυρίζοντας στην Αθήνα μετά από 5 μήνες,βρήκα τα λέιλαντ μου σε άσχημη κατάσταση.Και ενώ την άνοιξη συνήθως τα έπιανε το κιτρίνισμα από τον κορμό προς τα έξω και με ΑLLIET και στις ρίζες και στα φύλλα συντηρούνταν ,τώρα βρήκα ξερά κλαδάκια σε όλο το δένδρο.Σήμερα κόβοντας ένα προκειμένου να το πάω να το δείξω σε κάποιο γεωπονικό μαγαζί,κόλλησαν τα χέρια μου λες και έχουν αυτά τα ξερά κλαδάκια κόλλα ''ούχου'',τουλάχιστον αυτό που έκοψα αλλά και στους κορμούς υπάρχει κάτι σαν ρετσίνι.Έχω πανικοβληθεί γιατί αυτά τα ξερά κλαδάκια είναι σε όλα τα δένδρα,διάσπαρτα.Τι μπορεί να συμβαίνει χειμωνιάτικα;;Πρέπει να σας πω βέβαια ότι μετά τις βροχές του Οκτώβρη που είχαμε,ο άνθρωπος που έχει τα κλειδιά του κήπου μου έκλεισε το ποτιστικό σύστημα με αποτέλεσα τα δένδρα να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα απότιστα,μετά τον Οκτώβρη βέβαια. Και επειδή συνεχίστηκε η ανομβρία άνοιξε πάλι το ποτιστικό και ποτίζονταν καθημερινώς μέχρι και τις 20/12 .Το αναφέρω,μήπως συνετέλεσε και αυτό. Παρακαλώ,όποιον ξέρει κάτι ας με ενημερώσει έχω πανικοβληθεί. Αλίμονο αν μου χαλάσουν αυτά τα δένδρα που τα καμαρώνω χρόνια και τα προσέχω σαν τα μάτια μου.Ευχαριστώ θερμώς όποιον έχει την καλοσύνη να απαντήσει.Επίσης θέλω να ενημερώσω ότι δεν παίρνω μέιλ όπως παλαιά,δεν ξέρω τι συμβαίνει.

στάλθηκε 05 Ιαν '16, 21:24

Rena's gravatar image

Rena
7698106112
αποδοχή: 0%

τροποποιήθηκε 12 Ιαν '16, 09:34

kipologio's gravatar image

kipologio
39.7k314226


Κοίταξε, όσον αφορά την ανομβρία, εδώ στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, χρειάστηκε να ποτίσουμε μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο καθώς είχαν ξεραθεί παντού τα χώματα και τα φυτά φαίνονταν να διψούν. Αν συνέβη το ίδιο και στην Αθήνα, τότε ίσως χρειάζονταν νεράκι. Αν όμως είναι δέντρα ετών, τότε είναι καλά ριζωμένα και εγκατεστημένα και μπορούν να βρουν υγρασία (μέσα στο χειμώνα, δε μιλάμε για πλήρη αποτισιά το καλοκαίρι).

Αυτό όμως σίγουρα δεν είναι η αιτία για να προσβληθούν ή να επεκταθεί κάποια ήδη υπάρχουσα προσβολή τους από μύκητα. Η μυκητίαση εντείνεται από υγρασία που παραμένει στο έδαφος και αυξημένη θερμοκρασία. Μήπως το πρόβλημα προϋπήρχε; Μήπως τα ξερά κλαδάκια έχουν να κάνουν με την αποτισιά;

link

απαντήθηκε 12 Ιαν '16, 10:06

kipologio's gravatar image

kipologio
39.7k314226
αποδοχή: 45%

Κάποιος κύριος που ήλθε και είδε τα λέιλαντ,μάλλον ξέρει την δουλεια του έκοψε κλαδάκια και διεπίστωσε ότι έχουν πάνω ,μου τα έδειξε και εμένα κάτι ψιλά-ψιλά ασπράκια μαμουνάκια να τα χαρακτηρίσω;μου είπε να περιμένουμε λίγο μήπως και κάνει πολύ κρύο με χιόνια και πεθάνουν.Αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα τα καθαρίσει και θα τα ψεκάσει.Αυτά δεν έχουν σχέση με αυτά που παθαίνουν τα λέιλαντ την άνοιξη .Ασφαλώς εσείς καταλάβατε τι είναι όπωςσας τα πειγράφω και θα ήθελα την γνώμη σας .Ευχαριστώ πολύ

(16 Ιαν '16, 12:31) Rena

Τα λευκα μαμούνια είναι έντομα, κοκκοειδή, και προκαλούν την βαμβακάδα. Πράγματι, λόγω χειμώνα μπορεί να τεζάρουν. Αλλά λογικά θέλει και πάλι κάποια επέμβαση, καθώς με την άνοδο της θερμοκρασίας θα αναζωπυρωθούν και θα βγουν και νέα από πιθανά αυγά. Όντως, τέλος, δεν έχει σχέση αυτό με τη μυκητίαση που λέτε ότι παθαίνουν την άνοιξη. Τώρα, αν τα κοκκοειδή ήταν η αιτία της ξήρανσης κάποιων κλαδιών, δεν μπορώ να το γνωρίζω.

(16 Ιαν '16, 13:01) kipologio
Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×55
×49

Η ερώτηση έγινε: 05 Ιαν '16, 21:24

Την είδαν: 1,159 φορές

Τελευταία αλλαγή: 16 Ιαν '16, 13:01

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011