Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

Καλημέρα,

Το site σας είναι πολύ ενδιαφέρον για μας που δεν ξέρουμε πολλά από κηπουρική και βρίσκω πως έχει και έξυπνο χιούμορ! Θα ήθελα και εγώ μια πληροφορία. Θα ήθελα να βάλω ψηλά λέιλαντ ή τούγιες ή golden crest σε μεγάλες γλάστρες οι οποίες θα παίξουν τον ρόλο φράκτη. Θα αντέξουν όμως, ή θα ξεραθούν μετά από 2-3 χρόνια γιατί δεν θα έχουν χώρο να ανπτυχθούν? Δεν θα ήθελα να φυτέψω κάτι και να δώσω τόσα χρήματα για φυτά + χώμα + γλάστρες (σύνολο 5 γλάστρες με λέιλαντ περίπου 2 μέτρα το καθένα). Αν δεν σας κάνει κόπο, στείλτε μου μια απάντηση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Αφροδίτη.

στάλθηκε 23 Σεπ '11, 12:20

AFRODITI's gravatar image

AFRODITI
21112
αποδοχή: 0%

τροποποιήθηκε 23 Σεπ '11, 12:26

administrator's gravatar image

administrator ♦♦
1.3k61221


Αφροδίτη,

αν για κάποιο λόγο θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις κάποιο κωνοφόρο (από αυτά που αναφέρεις) σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι σου, θα σου πρότεινα να αποφύγεις το λεμονοκυπάρισσο (gold crest) γιατί δύσκολα επιβιώνει σε γλάστρα. Τα άλλα θα τα πάνε καλύτερα. Η δε τούγια θα θέλει κλάδεμα, γιατί αλλιώς μεγαλώνει μεν, αλλά απογυμνώνονται τα εσωτερικά της κλαδιά δε (και γίνεται μία αηδία!). Πάντως και τα τρία που αναφέρεις είναι επιρρεπή σε μυκητιάσεις και θα θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα. Τέλος, καταλληλότερη εποχή για να φυτέψεις κωνοφόρα είναι ο χειμώνας, αφού δηλαδή πέσει αρκετά η θερμοκρασία.

Εναλλακτικά μπορείς να στραφείς σε πιο σίγουρες λύσεις με κάποια άλλα φυτά πλατύφυλλα. Δες προηγούμενη απάντηση, όπου προτάθηκαν πάλι μεγάλοι θάμνοι για μπαλκόνια.

link

απαντήθηκε 23 Σεπ '11, 12:28

kipologio's gravatar image

kipologio
39.7k314226
αποδοχή: 45%

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις! Απ΄ότι καταλαβαίνω είναι προτιμότερο να βάλω λέιλαντ. Σε παρτέρια μου στον κήπο μου έχω λέιλαντ και golden crest τα οποία πηγαίνουν πολύ καλά. Αλλά στην πίσω αυλή μου δεν υπάρχει άλλος χώρος για φυτά ή δέντρα στα παρτέρια (έχω ριχόσπερμα, μπουκαμβίλια κλπ). Υπάρχει χώρος μόνο για μεγάλες γλάστρες. Οπότε να τολμίσω το κόστος για λέιλαντ? Μου είχαν αποκλείσει την περίπτωση των λέιλαντ ότι δεν θα αντέξουν σε γλάστρες ούτε 2 χρόνια. Αν τελικά βάλω λέιλαντ σε γλάστρες να περιμένω να χειμωνιάσει?

(23 Σεπ '11, 12:42) AFRODITI

Το καλύτερο είναι να χειμωνιάσει. Ναι, αν οι γλάστρες είναι μικρές δε θα αντέξουν παραπάνω, αυτό είναι αλήθεια. Γι' αυτό πρέπει να προνοήσεις να αγοράσεις μεγάλες γλάστρες. Γνώμη μου είναι να μην αγοράσεις φυτά μεγλύτερα από 1-1,25 μέτρα. Δεν υπάρχει λόγος. Καλύτερα να μεγαλώσουν μέσα στη γλαστρα σου και να προσαρμόζονται σιγά σιγά, παρά να πάρεις έτοιμα μεγάλα που είναι πιο πιθανό να αποτύχουν. Με 6-7 ευρώ παίρνεις ωραίο φυτό. Κάνε έρευνα αγοράς σε φυτώρια να δεις τιμές.

(23 Σεπ '11, 12:51) kipologio

Από τις ερωτήσεις μου κατάλαβες ακριβώς τι θέλω και σε ευχαριστώ. Αν δεν σε έχω ήδη κουράσει, μου λες καμιά ιδέα για τέτοια φυτά που να ψηλώσουν σχετικά γρήγορα και σε τόσο καλή τιμή όπως μου γράφεις? Φυσικά και θα πάρω μεγάλες γλάστρες ότι και να βάλω.

(23 Σεπ '11, 12:57) AFRODITI

Για λεπτομέρειες και ταχύτητες αύξησης και κόστος φυτών που μπορείς να φυτέψεις, δες στην κατηγορία Φυτά για φράχτη στο Κηπολόγιο! Διάβασε με την ησυχία σου, δες φωτογραφίες και διαλέγεις και παίρνεις!

(23 Σεπ '11, 13:01) kipologio

Το χιούμορ διάχυτο παντού! Παίρνεις τις πληροφορίες σου, μαθαίνεις και ταυτόχρονα διασκεδάζεις! Μπράβο!!!

(23 Σεπ '11, 13:54) AFRODITI
Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×55
×49

Η ερώτηση έγινε: 23 Σεπ '11, 12:20

Την είδαν: 12,146 φορές

Τελευταία αλλαγή: 23 Σεπ '11, 13:54

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011