Κηπολόγιο Βιβλίο με Ερωτήσεις κηπουρικής

Καλησπέρα σας και πάλι.

Εχω μια αζαλέα φυτεμένη σε πιθάρι στο κήπο. Προς τα τέλη του προηγούμενη μήνα με μεγάλη μου χαρά την είδα να ανθίζει για πρώτη φορά (την είχα φυτέψει πέρσι). Ήθελα να ρωτήσω πόσο κρατάει η ανθοφορία της και αν πρέπει να κάνω κάτι εγώ ο΄ταν αρχίσει να μαρένει τα άνθη της. Παραθέτω τρείς φωτογραφίες. 1 απο τις 24/4 που είναι ανθισμένη και δυνατή και 2 απο σήμερα 6/5. Είναι φυσιολογικό που άρχισαν τα άνθη της να μαρένονται τόσο γρήγορα; Κάποια φύλλα της έχουν χάσουν το ωραίο πράσινο χρώμα τους και είναι πιο αδύναμα. Έχει κάποια αρρώστια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.εικόναεικόναεικόνα

στάλθηκε 06 Μάι '12, 13:39

vankyrill's gravatar image

vankyrill
1335
αποδοχή: 0%


vankyrill, η αζαλέα ανθίζει συνεχώς,αρκεί να τη καθαρίζεις συνεχώς από τα μαραμένα άνθη... τότε πετάει καινούρια... απ' ότι μπορώ να δω,τα φρέσκα πράσινα φύλλα της είναι ζωηρά,σε αντίθεση με τα παλιά,πράγμα που μπορεί πιθανόν να σημαίνει,οτι εξ αιτίας του χειμωνιάτικου κρύου,κάποια φύλλα κακόπαθαν... Κλάδεψέ τα να καθαρίσει το φυτό και να μπορέσει να πετάξει φρέσκα... ένα σημαντικό που πρέπει να προσέξεις,είναι το χώμα που της έχεις βάλει... πρέπει να είναι ειδικό για οξύφυλλα πχ καμέλια,γαρδένια,αζαλέα... κάνε της ένα κου ντε παιν και πιστεύω πως θα είναι στην ώρα της στη γαμήλια τελετή,αφού μοιάζει με νυφούλα όταν είναι ανθισμένη... ελπίζω να βοήθησα,ας περιμένουμε να δουμε τί θα μας πει και το σοφό Κηπολόγιο...-:)

link

απαντήθηκε 06 Μάι '12, 14:35

SpIrToKoYto's gravatar image

SpIrToKoYto
1.2k61025
αποδοχή: 13%

Να κλαδέψω απο που;μονο το άνθος ή λίγο πιο κάτω.

ΥΓ. Δεν ξέρω πως έτυχε και έκανες το συγκεκριμένο σχόλιο αλλά ήταν κατι παραπάνω απο εύστοχο καθώς θα ήθελα να είναι ανθισμένη μιας και 22 Ιουνιού παντρεύομαι !!!

(06 Μάι '12, 23:36) vankyrill
1

να αφαιρείς συνεχώς τα παλιά άνθη και να κλαδέψεις λίγο πιό κάτω όπου υπάρχουν μαραμένα φύλλα,αφήνοντας τα φρέσκα... Εύχομαι η ώρα η καλή,το σχόλιο έγινε γιατί εδώ στο Κηπολόγιο,εκτός από άνθη διαθέτουμε και μαντικές ικανότητες,γιατί ρίχνουμε και τα κουκιά...λολ ( μπούρδες και φτερά,απλά επειδή κι εγώ έχω 3 αζαλέες που είναι σαν νυφούλες με τα άνθη τους και τις λατρεύω,γι' αυτό έκανα το σχόλιο...και βγήκε...Εύχομαι στις 22 του μήνα,στην ωραιότερη στιγμή της ζωής σου,η αζαλέα σου να είναι ολάνθιστη όπως και η νέα σου ζωή... Περιμένουμε φωτορεπορτάζ από την αζαλέα κι εσένα νυφούλα δίπλα της-:))

(07 Μάι '12, 13:23) SpIrToKoYto

Καλέ ΚΗΠΟΛΟΓΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ....πού είσαι...???...έχουμε γάμους και χαρές στο κήπο μας...

(07 Μάι '12, 13:26) SpIrToKoYto

εεεεεε οχι και νυφούλα....... :o xexexe

(07 Μάι '12, 14:28) vankyrill

ουυυυυπςςςς...λάθος είπε ο σκατζόχοιρος και κατέβηκε από τη βούρτσα... δεν ευθύνομαι φίλτατε,το νικ με εξηπάτησε... εξακολουθούμε να περιμένουμε ρεπορτάζ με την αζαλέα και σένα δίπλα στην νυφούλα σου... ( το σωσα...???...λολ )

(07 Μάι '12, 15:07) SpIrToKoYto

xaxaxa. Αυτο με τρομ'αζει λίγο είναι ότι τα κλαδακια που καταλείγουν σε λουλούδια είναι σαν να έχουν ξεραθεί. κλάδεψα κανα δύο αλλά το φοβήθηκα να τα κλαδέψω όλα μη κάνω καμιά βλακεία :(

(07 Μάι '12, 19:52) vankyrill

Γαμπρέ, έλεγξε μήπως παράπεσε νερό ή έγινε κάποια άλλη αλλαγή. Το ότι βγάζει καινούρια φύλλα, είναι σίγουρα ενθαρρυντικό. Συμφωνώ με το σπιρτόκουτο περί καθαρίσματος και κλαδέματος. Κανά κουφέτο να μας φέρεις να το βάνουμε στο μαξιλάρι!

(08 Μάι '12, 00:10) kipologio

Ακολουθώ εδώ και καιρό ό,τι γράφει ο φίλος SpIrToKoYto και έχω πάντα ανθισμένη την λευκή μου αζαλέα! Τα πήγε περίφημα όλο το χειμώνα και τώρα που αρχισαν να μαραίνονται τα άνθη, κλάδεψα τα ξερά και άρχιζει πάλι να πετάει νέα! Τι χαρά να τα βλέπεις φρέσκα και μικρούλικα να ξεπετάγονται!

(08 Μάι '12, 13:44) sofel

εικόνα λοιπόν γαμπρέ...στη πρώτη φωτογραφία,βλέπεις το λουλούδι της αζαλέας που μας τετέλεσται..το πιάνεις με το χεράκι σου και ...τσουπ...το τραβάς..

εικόναΣτη δεύτερη φωτό,υποτεθίστω - και κούφια η ώρα που τ' ακούει - οτι το κλαδάκι είναι μαραμένο και ταλαίπωρο... Βάζεις τη ψαλίδα σου εκεί που το βλέπεις μαραμένο και ξερό και λίγο πιό κάτω,έτσι ώστε να είσαι στο σημείο που το κλαδάκι είναι πράσινο και ντούρο... κλείνεις τα μάτια και κάνεις ...κλατς... Μη φοβάσαι,δε πονάει,αντίθετα,σε λίγο θα δεις καινούρια φυλλαράκια καταπράσινα να σκανε μύτη... και βιάσου αν θέλεις να δεις στο γάμο την αζαλέα σου ανθισμένη,γιατί μέχρι να το συζητήσουμε και να το φωτογραφήσουμε τόσες μέρες,φοβάμαι πως θα έχεις γίνει και μπαμπάς μέχρι να τη σώσουμε... Η ώρα η καλή και πάλι και μη ξεχάσεις τα κουφέτα,μη σου πω να μας στείλεις και το δώρο του κουμπάρου,τόσο αγώνα που κάνουμε για την αζαλέα...-:))

link

απαντήθηκε 09 Μάι '12, 12:06

SpIrToKoYto's gravatar image

SpIrToKoYto
1.2k61025
αποδοχή: 13%

sofel,δεν το συζητώ...η αζαλέα μας έκανε μαλλιά κουβάρια...λολ εγώ είπα το γαμπρό νυφούλα,εσύ εμένα φίλο - κοριτσάκι είμαι καλέ - κοκ... πάντως,όπως το λές είναι...όσο τη κλαδεύεις και τη καθαρίζεις,τόσο φουντώνει...ακόμα και το καταχείμωνο οι δικές μου είναι με λουλούδια... καλό απόγευμα...-:))

link

απαντήθηκε 08 Μάι '12, 16:17

SpIrToKoYto's gravatar image

SpIrToKoYto
1.2k61025
αποδοχή: 13%

ναι αλλα τελικα εγω πάλι δεν κατάλαβα :( . Να τα κλαδέψω μεχρι το σημείο που το κλαδί γίνεται πράσινο ή πιο πάνω. και έτσι όπως είναι με το άνθος(εστω και μαραμένο ) ή να περιμένω να πέσει πρώτα; sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά στην τελική γαμπρός γίνομαι (ασχετο) χιχιχι

(08 Μάι '12, 19:01) vankyrill

λοιπόν γαμπρέ...άσε...θα σου κάνω αύριο γαμήλιο δώρο μία φωτό - τέτοια ώρα δεν έχω φως καλό να τραβήξω - πού ακριβώς πρέπει να κλαδέψεις...θα δεις στη πράξη που να βάλεις το κλαδευτήρι... εσύ ετοίμασε τα κουφέτα...-:))

link

απαντήθηκε 08 Μάι '12, 21:15

SpIrToKoYto's gravatar image

SpIrToKoYto
1.2k61025
αποδοχή: 13%

εκανα κατι αλλά ο θεός και η ψυχή του τι έκανα. Τα λουλούδια τα εβγλα όπως μου είπες. για το κλάδεμα δεν ξέρω. Παντως θα ενημερώσω για ότι εξέλιξη έχουμε

link

απαντήθηκε 10 Μάι '12, 14:35

vankyrill's gravatar image

vankyrill
1335
αποδοχή: 0%

αναμένω σε αναμμένα κάρβουνα...-:))

(10 Μάι '12, 14:46) SpIrToKoYto

Καλησπέρα και απο εμένα! Πρώτο μου ποστ και τρίτη απόπειρα να κρατήσω αζαλέα..! Οι δύο προηγούμενες μου είχαν ξεραθεί και αποτι μου είπαν έφταιγε που χρησιμοποιούσα φυτοχωμα. Τώρα πήρα καστανόχωμα. Στο φυτώριο που είπαν ότι ΔΕΝ πρέπει να αλλάξω την γλάστρα κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Ισχύει αυτό; Αν ναι ποιο μήνα τελειώνει η ανθοφορία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

link

απαντήθηκε 20 Μάι '18, 15:30

sabrina's gravatar image

sabrina
11
αποδοχή: 0%

Η δική μου απάντηση στην αρχική ερώτηση
άνοιξε/κλείσε την προεπισκόπιση

Ενημερώση για αλλαγές

μέσω e-mail:

Με την εγγραφή σας, θα μπορείτε να λάβετε άμεση ειδοποίηση όταν δωθεί απάντηση

με RSS:

Απαντήσεις

Απαντήσεις και Σχόλια

Τα βασικά της Μορφοποίησης

  • *πλάγια* ή _πλάγια_
  • **έντονα** ή __έντονα__
  • σύνδεσμος:[κείμενο](http://url.com/ "τίτλος")
  • εικόνα:![alt κείμενο](/path/img.jpg "τίτλος")
  • αριθμημένη λίστα 1. Foo 2. Bar
  • για να αλλάξεις γραμμή, βάλε δύο κενά εκεί που θες να γίνει η αλλαγή
  • επίσης υποστηρίζεται η βασική μορφοποίηση της HTML

Ετικέτες:

×19

Η ερώτηση έγινε: 06 Μάι '12, 13:39

Την είδαν: 14,376 φορές

Τελευταία αλλαγή: 20 Μάι '18, 15:30

σχετικά | faq | blog | facebook | flickr | twitter | όροι χρήσης | επικοινωνία
Ρώτα το Κηπολόγιο • 2011